15 września 2012

Prosty sos winegret do surówek


Prosty i szybki sos winegret do surówek.

  • 1 łyżka octu winnego (u mnie Develey)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie grecka z bazylią)
  • odrobina miodu
  • szczypta soli
  • czarny pieprz
  • zioła prowansalskie (niekoniecznie)

Do miseczki wlać ocet winny, dodać sól i wymieszać. Następnie dolać oliwę i wymieszać, aż składniki dobrze się połączą. Doprawić solą i czarnym pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Można też dodać trochę ziół prowansalskich. Polać surówkę tuż przed podaniem.



 

3 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).