20 czerwca 2012

Makaron z szynką i jajkiem

Danie w 5 minut (o ile mamy już ugotowany makaron z poprzedniego dnia) a jeśli nie, to 15 minut.

  • makaron
  • szynka
  • 3 jajka
  • 1-2 cebule
  • ser żółty
  • pieprz
  • olej
Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula jest już podsmażona dodajemy szynkę pokrojoną w paski oraz pieprz (sól wg. uznania, ale szynka jest na ogół słona). Chwilę smażymy i dodajemy ugotowany makaron, po czym wbijamy jajka i mieszamy aż jajka się zetną. Na koniec można posypać tartym parmezanem.

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).