Z przepisu wychodzi ok. 35 szt. miękkich ciasteczek.
- 1 puszka fasoli czerwonej lub białej (u mnie czerwona)
- 1 jajko
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki granulowanego mleka w proszku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 łyżki miodu
- 1 łyżka kakao
- Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170`C do czasu, aż się przypieką (ok. 35 min).
hej, mam pytanko, jakiej wielkości ta puszka? i jakiej firmy używasz?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam. :)
Puszka standardowa: na opakowaniu masa 390g (po odsączeniu 240g); próbowałam z różnych firm i nie zauważyłam różnicy. Pozdrawiam:)
Usuńdziękuję, zabieram się za pieczenie! :)
OdpowiedzUsuń