Szybka przekąska:)
- pomidory
- czosnek/ cebula
- świeża bazylia
- oliwa
- sól, czarny pieprz
Bagietkę pokroić na ukośne kromki. Natrzeć je czosnkiem i oliwą. Włozyć do piekarnika na kilka minut, aby się przypiekły.
Pomidory obrać ze skóry, pozbawić pestek, pokroić w drobną kostkę i wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem (lub pokrojoną w drobną kostke cebulę). Dodać bazylię i dużo oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Gotowe grzanki podawać ze schłodzonymi pomidorami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).