- 1 szkl. płatków owsianych górskich
- 1/2 szkl. mąki
- 1/2 szkl. otrąb / posiekanych migdałów
- 2 - 3 jajka
- 1/2 kostki roztopionego masła / 1/2 szkl. oleju
- 6 łyżek cukru / miodu
- cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- mleko/ woda
Wszystko wymieszać (dodać mleko/ wodę gdy masa jest za gęsta). Kłaść łyżką na na papierze do pieczenia, piec 25 min. w 160'C.
Ciastka mogłyby być słodsze, więc można dodać więcej cukru lub polać gotową polewą czekoladową. Najlepiej spróbować masy przed wyłożeniem na blachę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).