10 czerwca 2012

Muffinki czekoladowo - orzechowe

Pyszne...
Zdjęcia nie zdążyłam zrobić :( ale uzupełnię, jak upiekę je ponownie:)

1/2 kg mąki
1/2 szkl. cukru
1 cukier waniliowy 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g posiekanych orzechów włoskich
2 łyżeczki kakao
4 kostki czekolady startej na tarce
1/2 szkl. mleka
2 jajka
1/2 kostki rozpuszczonego masła

  1. Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. 
  2. W drugiej misce połączyć jaja, mleko oraz masło i wlać do suchych składników. 
  3. Wymieszać niezbyt dokładnie (aby suche składniki były wilgotne). 
  4.  Przełożyć łyżeczką do formy - każdą wypełnić do 2/3. 
  5. Piec w 180-200 st. przez 20 - 30 minut, aż będą złotobrązowe. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).