Pyszne...
Zdjęcia nie zdążyłam zrobić :( ale uzupełnię, jak upiekę je ponownie:)
Zdjęcia nie zdążyłam zrobić :( ale uzupełnię, jak upiekę je ponownie:)
1/2
kg mąki
1/2
szkl. cukru
1 cukier
waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g posiekanych orzechów włoskich
2
łyżeczki kakao
4
kostki czekolady startej na tarce
1/2
szkl. mleka
2
jajka
1/2
kostki rozpuszczonego masła
- Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski.
- W drugiej misce połączyć jaja, mleko oraz masło i wlać do suchych składników.
- Wymieszać niezbyt dokładnie (aby suche składniki były wilgotne).
- Przełożyć łyżeczką do formy - każdą wypełnić do 2/3.
- Piec w 180-200 st. przez 20 - 30 minut, aż będą złotobrązowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).