3 czerwca 2012

Makaron z cukinią curry

Interesujący smak cukinii curry jako dodatek do makaronu. Na pewno zrobię ponownie.

  • 250 g makaronu
  • 2 młode cukinie
  • cebula
  • curry, imbir, 
  • gałka muszkatołowa, 
  • sos sojowy
  • sol, pieprz
  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Pokrojona cebulę smażyć na oliwie przez 2 minuty.
  3. Pokroić w plasterki 2 małe cukinie i dodać do cebuli, usmażyć do miękkości.
  4. Do kilku łyżek bulionu dodać curry, wlać do cukinii, przyprawić solą i pieprzem i dowolnymi przyprawami.
  5. Wyłożyć na makaron.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).