- 250 g makaronu
- 2 młode cukinie
- cebula
- curry, imbir,
- gałka muszkatołowa,
- sos sojowy
- sol, pieprz
- Makaron ugotować al dente.
- Pokrojona cebulę smażyć na oliwie przez 2 minuty.
- Pokroić w plasterki 2 małe cukinie i dodać do cebuli, usmażyć do miękkości.
- Do kilku łyżek bulionu dodać curry, wlać do cukinii, przyprawić solą i pieprzem i dowolnymi przyprawami.
- Wyłożyć na makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).