Kasza jaglana podana inaczej... Pomysł na smaczne i sycące danie.
- 1 szkl. kaszy jaglanej
- 2 cebule
- 500 g brokułów
- 200 g mięsa mielonego
- kilka pieczarek
- sól, pieprz
- chilli/curry w proszku
- przyprawa do mięs
- 1 łyżka oleju
- olej do smażenia
- 2,5 szkl. wrzątku
- Kaszę jaglaną przepłukać dużą ilością wody (aż przepływająca przez kaszę woda będzie czysta). Wrzucić ją do zagotowanej i osolonej wody.
- Do gotującej się kaszy można dodać łyżkę oleju. Przez kilka minut gotuj kaszę na dużym ogniu, potem zmniejsz ogień (albo wyłącz) i przez 10 minut nie mieszaj.
- Pokrojoną cebulę usmaż na patelni. Dodaj sól, chili w proszku.
- Po minucie wrzuć na patelnię pokrojone w plastry pieczarki i trochę mięsa mielonego plus dowolne przyprawy oraz brokuł (osobno podgrzany w mikrofali albo w garnku).
- Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Składniki powinny być raczej al dente.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).