Gołąbki dla leniwych. Bardzo dobre w smaku, niestety niezbyt fotogeniczne ;).
- 1/2kg mięsa mielonego (u mnie z indyka)
- 200g pieczarek
- 2-3 cebule
- 2 jajka
- 1 kapusta pekińska (lub 1/2 białej kapusty)
- przyprawy
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2-1 szkl. ugotowanego ryżu
- Pieczarki, cebule, kapustę pokroić na małe kawałeczki.
- Kapustę podgotować i odcedzić, ryż ugotować na sypko.
- Wszystkie składniki wymieszać (dodać ilości wg.uznania).
- Formować kotleciki, piec w piekarniku na funkcji grilla przez 20min. lub smażyć na patelni.
- A najszybciej: upiec całą blachę, a później tylko pokroić nożem na kawałki.
oooo super przepis :)
OdpowiedzUsuń