27 czerwca 2012

Kotlety z kapustą czyli "gołąbki" inaczej


 Gołąbki dla leniwych. Bardzo dobre w smaku, niestety niezbyt fotogeniczne ;).


  • 1/2kg mięsa mielonego (u mnie z indyka)
  • 200g pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 2 jajka
  • 1 kapusta pekińska (lub 1/2 białej kapusty)
  • przyprawy
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2-1 szkl. ugotowanego ryżu 

  1. Pieczarki, cebule, kapustę pokroić na małe kawałeczki. 
  2. Kapustę podgotować i odcedzić, ryż ugotować na sypko.
  3. Wszystkie składniki wymieszać (dodać ilości wg.uznania). 
  4. Formować kotleciki, piec w piekarniku na funkcji grilla przez 20min. lub smażyć na patelni
  5. A najszybciej: upiec całą blachę, a później tylko pokroić nożem na kawałki.

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).