Do tej pory nie używałam kaszki kuskus. Jak się okazuje, jest idealna do przyrządzenia szybkiego obiadu. Wystarczy tylko 5 minut do jej przygotowania, więc jest idealna dla zabieganych. Jest smaczna i bardzo dobrze komponuje się ze smażoną cebulką.
- 300 g filetu z pstrąga łososiowego
- 3 łyżki przyprawy do ryb
- 120 g kaszy kuskus (u mnie Kupiec)
- 1 cebula
- oliwa
- pieprz
- sól
Na patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulkę, posolić, następnie zdjąć ją z patelni. Filet z pstrąga posypać przyprawą do ryb oraz pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju: 15 minut na stronie ze skórą, 5 minut z drugiej strony.
W międzyczasie kaszkę kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzącą osoloną wodą (lub bulionem) na 0,5 cm powyżej poziomu kaszy. Po 5 minutach dodać cebulkę z odrobiną oliwy i wymieszać.
Pyszny obiadek:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam produkty Kupiec mają wszystko przepyszne i solidne.
OdpowiedzUsuńDanie wygląda przepysznie i pewnie tez tak smakuje
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję talentu :)
Zgadza się, produkty są smaczne i solidne. A z talentem nie przesadzajmy;), to żadna filozofia zrobić takie danie:)
UsuńPozdrawiam serdecznie:)
pyszna rybka ! ;)
OdpowiedzUsuńFajnie postujesz.
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńwyborny obiad:) uwielbiam tak podaną rybkę
OdpowiedzUsuńOo widzę tutaj same smakowite rzeczy.:P
OdpowiedzUsuńPoobserwuję sobie bloga, czekam na kolejne notki.:)
Pozdrawiam.:)
Zachęcam do odwiedzin i pozdrawiam:)
Usuń