12 września 2012

Budyń śmietankowy z malinami

Na szybkie śniadanie, przekąskę lub podwieczorek (wchodzą 2 większe porcje lub 4 małe). 
Potrzebujemy tylko:

  • 0,5 l.mleka
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem (u mnie Winiary)
  • 1 szklanka malin
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu: z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez pół minuty. 
Gotowy budyń wlać do salaterek, dodać maliny i zostawić na chwilę do przestygnięcia. 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam budyń. :) Od niepamiętnych czasów to jeden z moich ulubionych deserów.

    OdpowiedzUsuń

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks