Składniki na 6 porcji:
- 1 opakowanie lodów Carte d’Or Chocolate Brownie
- 2 szklanki mrożonych truskawek
- 2 mrożone banany
- 12 świeżych truskawek
- 2 szt. kiwi
- 1 świeży banan
- 12 słodkich rurek lub wafelków
- 6 łyżek migdałów w słupkach lub płatkach
- Mrożone truskawki i banany zblendować na gładki sorbet.
- Wyłożyć 4 duże łyżki na dno miseczki lub głębokiego talerza.
- Na sorbet truskawkowy wyłożyć jedną rozetkę lodów czekoladowych.
- Udekorować pokrojonymi w plasterki truskawkami, kiwi i bananem.
- Dołożyć 2 rurki, a całość posypać migdałami.
Carte d’Or Chocolate Brownie z serii premium, to pyszne czekoladowe lody z kawałkami ciastka brownie, polane czekoladowym sosem, produkowane z wysokiej jakości składników.
Deser ułożony jest w opakowaniu w postaci sześciu gotowych do nałożenia rozetek, które można wygodnie wyjąć z pudełka i są gotowe do nałożenia do pucharków.
Pojemność: 900 ml
Cena: 18,49 zł
Wygląda jakby był podany przez kelnera w restauracji.
OdpowiedzUsuńDziękuję :).
Usuńwygląda przepysznie. aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńTaki właśnie był zamiar ;)).
UsuńO mamuniu jakie słodkości pyszności :)
OdpowiedzUsuńpychota aż się głodna robiłam ;)
OdpowiedzUsuńJa też i mam ochotę zaraz zrobić podobny deser ;).
UsuńObłędne. Ślinka mi cieknie...mam ochote na to.
OdpowiedzUsuńDziękuję :). Zachęcam do przygotowania, zajmuje to tylko chwilę, a jak smakuje... ;)
UsuńO jejku jejku jakie wspaniałości !!!
OdpowiedzUsuń