14 września 2018

Zdrowa nutella z awokado

Krem czekoladowy nutella z awokado
Zdrowsza wersja lubianego kremu czekoladowego nutella. 
Nie ma tu żadnego cukru ani oleju palmowego, za to same pełnowartościowe składniki. 
Krem mogą jeść dzieci, osoby z cukrzycą i insulinoopornością oraz na diecie.
Do jego przygotowania potrzebne jest bardzo dojrzałe awokado. 
Kremem możesz smarować naleśniki, placuszki, kanapki lub jeść łyżeczką w chwili wielkiej ochoty na słodycze ;).


  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 4 łyżeczki kakao
  • 5 łyżeczek ksylitolu*
  • 2 łyżki masła z orzechów laskowych

  1. Awokado obierz i usuń pestkę.
  2. Składniki umieść w malakserze lub blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przechowuj w słoiku w lodówce.
* Jeśli nie musisz jeść z niskim IG, możesz dodać kilka namoczonych daktyli, banana lub syrop z agawy.

Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).