10 sierpnia 2019

Wegański wrap z awokado

Wegańska tortilla z awokado
Propozycja na szybką i sycącą przekąskę. Pełnoziarnistego wrapa możesz zabrać ze sobą na wycieczkę lub do pracy (będzie dobre również podane bez podgrzewania). 
To danie z niskim indeksem glikemicznym, a więc dobre dla osób z cukrzycą, insulinoopornością czy na diecie.



  • 1 duża tortilla z mąki razowej (kupiona lub naleśnik upieczony wcześniej)
  • 1/2 awokado
  • 4 małe pomidory suszone
  • 1 łyżka nasion słonecznika lub niełuskanych nasion konopi
  • 1 łyżka płatków drożdżowych

  1. Na tortilli rozsmaruj awokado. 
  2. Równomiernie rozłóż pokrojone na drobno pomidory suszone, posyp nasionami i płatkami drożdżowymi.
  3. Podpiecz w piekarniku przez kilka minut (180'C), a następnie zwiń w rulon.
Wegańska tortilla z niskim indeksem glikemicznym
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).