Nuggetsy pikantne z kurczaka
Pomysł na szybki obiad z wykorzystaniem piersi kurczaka. Test produktu Prymat.
- 400g piersi kurczaka
- Nugettsy pikantne Prymat
- 1/2 szkl. wody
- olej
Kurczaka pokroić w kostkę. Zawartość torebki wymieszać z wodą i w powstałym cieście obtaczać kawałki kurczaka. Smażyć na rozgrzanym oleju tak, aby mięso było zanurzone w oleju do połowy.
Nuggetsy pikantne to danie wymyślone przez profesora na
Uniwersytecie w Cornell w latach 50. ubiegłego wieku. Szybko zrobiły
furorę na całym świecie, stając się synonimem szybkiego, ale także
pysznego jedzenia. Doskonały pomysł na przyrządzanie kurczaka.
Opakowanie 90g
Opinia: Nuggetsy wyszły smaczne i pikantne, ciekawie prezentują się na talerzu. Można je podać na obiad, czy jako przekąskę, na imprezę lub grilla - koniecznie z jakimś sosem, sałatką czy ketchupem. Minusem jest to, że smażenie ich (wg. instrukcji) w dosyć dużej warstwie oleju sprawia, iż jest to produkt dosyć kaloryczny. Mimo wszystko polecam spróbować.
Robiłam ostatnio, bardzo je lubię
OdpowiedzUsuńnigdy wcześniej nie robiłam, ale uważam, że warto próbować wciąż nowych smaków;)
Usuńa ja miałam chyba z Kamisa i właśnie dziś wyrzuciłam przeterminowane opakowanie...
OdpowiedzUsuń