Przepis z książki: "Święta bez pszenicy" M. Szloser.
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 200 g pieczarek startych na drobnych oczkach
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
- 2 łyżki majonezu (lub jogurtu naturalnego)
- 2 łyżeczki musztardy
- pieprz i sól
- tłuszcz do smażenia
- Cebulę podsmaż na oleju.
- Dodaj pieczarki oraz sól i duś do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a pieczarki zmiękną.
- Przestudź i mocno odciśnij pieczarki na sicie, dociskając ręką lub łyżką.
- Jajka obierz, przetnij wzdłuż na pół i wyjmij żółtka.
- Żółtka rozgnieć w misce widelcem, dodaj majonez oraz musztardę i wymieszaj.
- Następnie dodaj pieczarki, natkę pietruszki, przypraw pieprzem oraz solą i ponownie wymieszaj.
- Powstałym farszem napełniaj białka jajek (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego) i udekoruj listkami natki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).