Proponuję sposób na przyrządzenie jarmużu lub szpinaku z dodatkiem sosu kokosowego (na który przepis już kiedyś Wam podawałam). Tak przygotowane warzywa smakują nawet przeciwnikom zielonego ;).
Sos mam poporcjowany i zamrożony. W sezonie, używam świeżych warzyw, a zimną mrożonych.
Spróbujcie i dajcie znać, jak smakowało.
Na 2 porcje:
- po 4-5 mrożonych kulek jarmużu i szpinaku
- pół szklanki pikantnego sosu kokosowego
- ok. 250g makaronu/komosy/kaszy
- świeże lub gotowane warzywa (np. z olejem i łuskanymi nasionami konopi)
- Warzywa uduś na patelni, wraz z sosem, na wolnym ogniu.
- W międzyczasie czasie ugotuj kaszę lub makaron, a następnie wymieszaj z sosem.
Udało się,smak genialny,dziękuję za pomysł
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało:) Sprawdź też pozostałe pomysły na makaron.
Usuńzawsze się bałam tego jarmużu, jednak odważe sie i zrobię według Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuń