W skład nagrody głównej wchodzi 10 produktów:
- masło orzechowe
- buraczki
- paprykarz wegetariański
- hummus
- masło orzechowe
- ketchup
- 2 pasztety z ciecierzycy z dodatkami
- 2 gotowe dania obiadowe
Przewidziane są też dwie nagrody dodatkowe (mniejsze zestawy).
- Wybierz dowolny produkt/-y z oferty firmy (www.primavika.pl) i podaj w komentarzu, co z jego użyciem najchętniej byś przygotował/-a?
- Komentarz podpisz (jeśli obserwujesz mnie na FB/Instagramie, możesz dopisać nazwę swojego profilu). Zostaw swój adres e-mail, jeśli chcesz.
- Konkurs trwa do 21.XI.2016.
- Wyniki podam następnego dnia, poniżej.
- Nagrody (na terenie Polski), wysyła firma Primavika.
22.XI Wyniki konkursu
Najchętniej nagrodziłabym kilka odpowiedzi, ale musiałam wybrać trzy...
Nagroda główna wędruje do Magdy, a pozostałe dwie nagrody do: Alicji i Katarzyny.
Skontaktuję się z Wami e-mailowo w tej sprawie, a Alicję proszę o kontakt w ciągu 3 dni (w przeciwnym razie wybiorę kolejną osobę).
Ja z największą chęcią użyłabym Ketchupu - Łagodny sos pomidorowy bio do przygotowania wegetariańskiego "spaghetti" :)
OdpowiedzUsuńWybrałabym Tahini naturalne i przygotowałabym z jego użyciem przepyszny hummus sezonowy z burakiem, który swoim pięknym różowym kolorem rozproszyłby wszystkie jesienne smuteczki.
OdpowiedzUsuńemail: twobrokesistersxo@gmail.com
Instagram: @twobrokesistersblog
Pozdrawiam,
Claudia
Uwielbiam hummus! Do tego z Primaviki upiekłabym kruche słone ciasteczka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. po upieczeniu posmarowalabym ciastka hummusem, do tego pokrojona w kostke czerwona papryka, swiezy zielony ogorek, na wierzch odrobina oliwy i pokruszony kolorowy pieprz. I mozna zajadac:)
OdpowiedzUsuńNajchętniej bym przygotowała prosty omlet bananowy z dodatkiem masła orzechowego primavika, do tego kawka i mamy idealne śniadanie! Pozdrawiam serdecznie, uwielbiam twojego bloga!
OdpowiedzUsuńAgata Gancarz (https://www.facebook.com/agata.gancarz87 , apszoniak@gmail.com)
Masło orzechowe active 100% używam do porannej owsianki, jako nadzienie naleśników, na omleta albo do zajadania prosto ze słoika :)
OdpowiedzUsuńTeraz planuję z jego udziałem upiec ciasteczka- mięciutkie, mocno orzechowe, korzenne, z bakaliami. Aż mi ślinka cieknie na samą myśl :)
Obserwuję Cię na fb jako Ryszarda Kurzawa
rysiak24@wp.pl
Wybieram BIO Masło orzechowe 100% orzechów! Co z niego przyrządzę? Omlet na słodko:
OdpowiedzUsuńSkładniki:
-Dwa jajka, miarka odżywki białkowej o smaku brownie, pół łyżki mąki kokosowej, proszek do pieczenia + cynamon. Wszystko mieszamy i smażymy na patelni. Gdy omlet jest gotowy smarujemy BIO masłem orzechowym 100% orzechów! <3 Prosto, szybko i przede wszystkim smacznie :) Pozdrawiam, Karolina Kurdziel. Adres email: kariczka9393@interia.pl
Moim ulubionym produktem jest masło orzechowe Primavka. Mogę jeść je pod każdą postacią,łyżeczką ze słoika,z bułeczką,w naleśnikach czy w ciasteczkach.Jednak poezją jest pierś z kurczaka w marynacie z masła orzechowego,miodu,cytryny oraz odrobiną sosu sojowego a następnie upieczonego w folii.Pyszny,soczysty,aromatyczny z przebijającą się nutą orzechową.A na deser ciastka nadziewane masłem orzechowym.Energia i dobry humor zapewniony.
OdpowiedzUsuńMój mail mika3-17@o2.pl
UsuńZ Primaviką znamy się od dawna, to jeden z ulubionych partnerów w mojej szalonej kuchni. Na BIO produktach, potrafię czynić prawdziwe cuda w swoim kuchennym zaciszu. Od lekkich, pożywnych omletów po wyszukane dania kuchni azjatyckiej.
OdpowiedzUsuńChciałabym zasmakować nowego orzechowego masła piernikowego, przygotowałabym z niego aromatyczne ciasteczka-pierniczki będące cudowną ozdobą wigilijnego stołu. A gdyby tak dodać go do tradycyjnej kutii...? Wszystko to kwestia własnej inwencji. :)
Mój E-mail: e.popinska@wp.pl
Pozdrawiam, Ewelina :)
Uwielbiam Primavikową soję w sosie pomidorowym. Cudownie nadaje smak mojej zupie ala meksykańskiej, do której dodaję kurczaka, kukurydzę i czerwona fasolę. Do tego dodaję primavikowy ketchup – pikantny sos pomidorowy. Pyychaa!
OdpowiedzUsuńaanaa@o2.pl
Mając upieczony pyszny chleb na zakwasie, najchętniej posmarowałabym go hummusem od Primavka i z kubkiem herbaty z cytryną, sokiem malinowym i miodem spałaszowałabym na kolację. Te 2 rzeczy wystarczą, doskonale do siebie pasują i się uzupełniają, nic dodać nic ująć bez zbędnego kombinowania, pychotka:)
OdpowiedzUsuńWczoraj piekłam rogaliki. Nadzieniem miało być masło migdałowe własnej roboty jednak nie do końca mi wyszło ponieważ zapomniałam je podprażyć. Wyglądały pięknie i były smaczne jednak bardzo chętnie wybrałabym masło orzechowe lub migdałowe firmy Primavika, aby dać moim drożdżowym rogalom drugą szansę i mogły być idealne. Serdecznie zapraszam na mój instagram @a_sad07.
OdpowiedzUsuńP.S. Widziałam, że zdjęcie mojego wypieku przypadło Pani do gustu :-)
Na święta planuję upiec dyniowy tofurnik, by przybliżyć rodzinie wegańskie smaki. Myślę, że masło orzechowe piernikowe idealnie sprawdziłoby się jako dodatek do spodu "sernika". Jestem pewna, że najbliżsi byliby zachwyceni takim połączeniem smaków.
OdpowiedzUsuńPoza tym chciałabym upiec zdrowsza wersję kruchych ciasteczek z ziarnami zbóż, które namiętnie kupuję w sklepiku szkolnym. Do masy dodałabym masło z nerkowców smażone. Dlaczego akurat z tych orzechów? Ponieważ nerkowce to moja ulubiona przekąska!
Pozdrawiam, Michalina :)
michalina_kramarz@wp.pl
Witam!
OdpowiedzUsuńZ pewnością przygotowałabym soczystą pierś z kurczaka w marynacie z Jack'a Daniels'a z SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO, chilli, cynamonu, sosu sojowego, soku z cytryny i jogurtu naturalnego :) PYSZNE!!
Natalia Jankowska (e-mail natalia.jankowska32@wp.pl)
Łasuch ze mnie wielki - na ciasteczka no i cukierki. Przepisy wyszukuję więc i z Primaviki produkt kosztuję. Amerykańskie cookies, to ciasteczka moje ulubione, wysokiej jakości składniki są w nich łączone. Jest w tam multum kakao, w kostkach czekolady, co się schowało, są orzeszki fistaszkowe, bardzo pyszne no i zdrowe, z masła orzechowego, tylko i wyłącznie primavikowego <3
OdpowiedzUsuńobserwuje na facebooku jako Sylwia Studzinska
Sos z mixem orzechowym crunchy - do warzyw pokrojonych w słupki, spring rollsów czy nawet jako alternatywa dla tradycyjnego obiadowego kurczaka.
OdpowiedzUsuń2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy lub innego neutralnego w smaku oleju
2 kopiaste łyżki mixu orzechowego crunchy
4 łyżki octu ryżowego
1-2 łyżki cukru trzcinowego
0,5-1 drobno pokrojona papryczka chilli
1 drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
2-3 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych/nerkowca/migdałów
Wszystkie składniki poza poszatkowanymi orzeszkami wymieszać - ręcznie bądź blenderem, a rzeczone orzeszki dodać i wmieszać przed podaniem.
Mój wybór to FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM PRIMAVIKA. Najchętniej wykorzystałabym ją do przygotowania DOMOWEJ PIZZY.
OdpowiedzUsuńCiasto zamiast zwykłym sosem pomidorowym smaruję właśnie fasolą w sosie pomidorowym, do tego dodaję kawałki tuńczyka i różnokolorową paprykę. Całość posypuję tradycyjnie mozzarellą i odrobiną tartego parmezanu. Szybka, pożywna, zdrowa i pyszna pizza w oka mgnieniu.
Polecam i pozdrawiam
Małgosia Kamińska
FB Małgosia Kamińska maje@vp.pl
Uwielbiam buraki, ale nie lubię ich obierać/kroić, gdyż często barwią dłonie... :) Dlatego mając słoiczek buraków, przygotowałabym z nich ciasteczka. Oprócz wspominanych buraków potrzebne mi będą: mąka jaglana, orzechy, słonecznik, siemię lniane i jakieś słodzidło. Ciacha są pyszne! A dla tych którzy mają jakieś wątpliwości… ciasteczka udekorowałabym masłem orzechowym – wtedy na 100% nikt się im nie oprze! :)
OdpowiedzUsuńGMAIL: katarzyna.lichosik@gmail.com
FB: Katarzyna Lichosik
IG: _kahael
Jako, że kocham słodkości i jednocześnie staram się aby były zdrowe - przygotowałabym mojej rodzinie tartę mocno orzechową, przypominającą w smaku snickersa. Na spód powędrują zmiksowane daktyle z mąką słonecznikową, następnie masa z gęstego mleczka kokosowego, masła orzechowego Primavika i dużej ilości siekanych orzechów, a na wierzch rozpuszczona ciemna czekolada. Wszystko wędruje do lodówki aby stężało, a później kroję przepyszne kawałki zdrowego "snickersa", bez żadnych utwardzonych tłuszczów czy syropu glukozowego. Pychota.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :) Magda
marysia818(@)wp.pl
Uwielbiam masło orzechowe Primavika. Używam go do słodkich wypieków, na kanapki oraz do dań wytrawnych. Mój ulubiony (autorski) przepis to makaron (wstążki ryżowe lub zwykłe spaghetti) z genialnym sosem orzechowym. Na sos składają się: 3 łyżki masła orzechowego Primavika, 1 łyżka miodu, 250g mleka kokosowego i 1 łyżka curry. Do tego kurczak, ulubione warzywa i chrupiące kiełki. Polecam!
OdpowiedzUsuńtyskatyska88@gmail.com
FB: Justyna Mor
Mnie pociągają steki wegetariańskie. Specjalnie to się nie wysilę, bo leniwa jestem, więc tylko ziemniaczki bym dodała ( najlepiej pieczone w piekarniku, bo o tej porze roku ogniska to raczej już rozpalać nie będę) i do tego buraczki, bo te kocham zawsze i wszędzie. Mam więc prawie tradycyjny, polski obiad, tylko mielony jest w innej wersji. Jakbym się uparła, to z cieciorki w sosie pomidorowym to i zupę bym ugotowała, więc brakuje mi tylko deseru. Od czego jednak jest masło orzechowe. Banan, gruszka, jabłko czy co tam pod ręką się znajdzie z masełkiem orzechowym lekko rozpuszczonym na parze czy na patelni. Mamy całość.
OdpowiedzUsuńbatonzo@o2.pl
OdpowiedzUsuńZ użyciem najpyszniejszego koncentratu pomidorowego BIO Primavika przygotowałabym pyszną, rozgrzewającą zupę z jagnięciny i dyni.
OdpowiedzUsuńPotrzebujemy:
1 kg jagnięciny z kością
0,5 kg dyni
1 cebula
2 szklanki bulionu drobiowego
2 szklanki wody
1 słoiczek 185 g koncentratu pomidorowego BIO Primavika
1 puszka cieciorki
duża szczypta pieprzu kajeńskiego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
garść listków kolendry
Obraną cebulę drobno pokroić, dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i lekko przyrumienić. Do cebuli dodać jagnięcinę, obsmażyć. Wlać bulion i wodę, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu około 2 h, aż mięso będzie miękkie i zacznie się oddzielać od kości. Dodać osączoną cieciorkę, pokrojoną dynię i całość gotować około 25 minut, aż dynia zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorącą z drobno posiekaną kolendrą.
Moja propozycja to pyszna sałatka z grilowanej cukinii i bakłażana, świeżego szpinaku z serem brie i orzechowym sosem.
OdpowiedzUsuńPotrzebujemy:
1 cukinia
1/2 bakłażana
1 duży pomidor
100 g sera brie lub camembert
duża garść świeżego szpinaku
4 łyżki masła orzechowego BIO Masło orzechowe 100% orzechów firmy Primavika
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju roślinnego
sól morska do smaku
kolorowy pieprz do smaku
Cukinię i bakłażana umyć, pokroić w plastry i posolić. Na grillowej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego i grillować plastry cukinii i bakłażana. Świeże liście szpinaku umyć i osuszyć. Pomidora umyć i pokroić w ósemki. Masło orzechowe wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawiając do smaku solą morską i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem do smaku. W dużej misce bardzo delikatnie wymieszać wszystkie warzywa, dodać cząstki sera brie lub kawałki sera camembert i polać sosem orzechowym.
Laura
a763@gazeta.pl