Już po raz drugi miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych z marką Galeo. Tym razem, pod hasłem: „Garść tradycji + szczypta nowoczesności = przepis na udaną Wigilię”.
Spotkanie odbyło się 26 listopada 2016 r. w Studiu Kulinarnym CookUp w Warszawie.
Warsztaty
prowadził ponownie doradca kulinarny marki Galeo - sympatyczny Maciej
Wawryniuk, który przez cały czas służył radą i pomocą.
Podczas spotkania połączyliśmy tradycyjne receptury z kulinarnymi nowinkami.
Smaku i zapachu dodały przyprawy i zioła Galeo, które nie zawierają glutaminianu sodu.
Podzieliliśmy się na 4 zespoły. Każdy zespół przygotowywał inne potrawy.
Nasz zespół przygotował trzy dania: śledzie z pieczonymi burakami i jarmużem, karp w
szarym sosie, rybny suflet.
Potrawy, które powstały na warsztatach:
śledzie z pieczonymi burakami i jarmużem, tatar z łososia i mango, śledzie z czarną soczewicą
Zupa z borowików z nalewką wiśniową, rybny suflet, ryby marynowane z Żubrówką.
Pieczony dorsz na
imbirowym mango, łosoś w grzybowym ragout, chrupiące
pierożki z łososiem.
Gruszki nadziewane orzechami, kutia.
Czas na minął szybko i przyjemnie. Gdy zasiedliśmy do wigilijnego stołu, pełnego smakowitych dań, rozpoczęło się próbowanie wszystkich przygotowanych przez nas potraw.
Wszystko było smaczne, ale najbardziej smakowały mi: barszcz grzybowy, tatar z łososia, chrupiące pierożki z łososiem i sałatka z jarmużem.
O
artystyczną część zadbała Galitsyna Art Group, razem z którą
przygotowaliśmy aromatyczne świąteczne bombki. Kto chciał, mógł też malować na szybie i
piasku (lub przyprawach) zimowe pejzaże.
Dziękuję bardzo Galeo za zaproszenie na interesujące warsztaty :).
Jeśli w przyszłości będą organizowane ponownie warsztaty kulinarne, z chęcią się na nie wybiorę.
Zdjęcia - dzięki uprzejmości Galeo.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń