11 września 2012

Omlet na słodko z malinami i ryżem


Latem, gdy zostaje mi trochę ryżu z obiadu, dodaję go do omletu z owocami. Szybki deser, idealny np. na podwieczorek lub na śniadanie. Dzieci go bardzo lubią.

  • 4 łyżki ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • garść malin
  • 1 łyżeczka dowolnego słodzidła (np. miodu)
Jajko wymieszać, posłodzić, dodać mąkę i ryż. Wymieszać, na koniec dodać maliny lekko zduszone widelcem. Smażyć na rozgrzanej patelni skropionej olejem.

4 komentarze:

  1. bardzo apetycznie wyglada :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z ryżem? Nigdy nie próbowałam. Dobry pomysł. :) Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy nie jadłam omleta na słodko, ale warto spróbować, bo to ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).