Idealny, gdy przyszli niespodziewani goście lub nie masz czasu na dłuższe stanie w kuchni.
Truskawki możesz zamienić na inne owoce.
Do kremu możesz dodać też serek mascarpone.
Składniki na 2 porcje:
- 200-250 g śmietany kremówki 30%
- kilkanaście truskawek (lub innych owoców)
- 4 łyżki granoli czekoladowej
- 3 łyżki cukru pudru
- Schłodzoną śmietanę przełóż do misy robota i ubijaj na średnich obrotach.
- Gdy śmietana będzie już prawie ubita, dodawaj stopniowo cukier.
- Na dno miseczek wyłóż granolę, na nią śmietanę oraz pokrojone truskawki. Powtórz kroki.
- Podawaj od razu lub przechowuj w lodówce.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Truskawki są pyszne, różne fajne desery można robić...
OdpowiedzUsuń