27 czerwca 2012

Kotlety z kapustą czyli "gołąbki" inaczej


 Gołąbki dla leniwych. Bardzo dobre w smaku, niestety niezbyt fotogeniczne ;).


  • 1/2kg mięsa mielonego (u mnie z indyka)
  • 200g pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 2 jajka
  • 1 kapusta pekińska (lub 1/2 białej kapusty)
  • przyprawy
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2-1 szkl. ugotowanego ryżu 

  1. Pieczarki, cebule, kapustę pokroić na małe kawałeczki. 
  2. Kapustę podgotować i odcedzić, ryż ugotować na sypko.
  3. Wszystkie składniki wymieszać (dodać ilości wg.uznania). 
  4. Formować kotleciki, piec w piekarniku na funkcji grilla przez 20min. lub smażyć na patelni
  5. A najszybciej: upiec całą blachę, a później tylko pokroić nożem na kawałki.

1 komentarz:

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks