29 kwietnia 2013

Chrupiące placuszki migdałowe z musli

Chrupiące placuszki migdałowe z musli
Szybkie placuszki, idealne na śniadanie lub na II śniadanie. W sam raz do zabrania ze sobą do pracy lub do szkoły


Składniki na 6 sztuk:
  • 4 łyżki musli (u mnie lekkie musli pszenne Fitella z suszoną śliwką, rodzynkami i słonecznikiem)
  • 3 łyżki drobno posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego 
  • 1 jajko
  • 1 kropla olejku migdałowego
  • odrobina oliwy do smażenia
Jajko rozmieszać z cukrem i kroplą olejku. Migdały włożyć do woreczka i zgnieść tłuczkiem (lub posiekać blenderem). Do jajka dodać migdały, musli i dobrze wymieszać. Smażyć z obu stron na lekko naoliwionej patelni. 


























8 komentarzy:

  1. Zapraszam do przyłączenia się do zabawy liebster blog award. Zostałaś nominowana :)
    http://mania-gotowania.blogspot.com/2013/04/liebster-blog-awards.html
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za wyróżnienie, bardzo mi miło:)

      Usuń
  2. oj jak pysznie, lubię placuszki pod każdą postacią :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Do szkoły?? Do szkoły to ja się bałam zabrać zwykłą kanapkę! Zaraz się sępy zlatywały na "gryza" :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha :) no fakt, pokazując placuszki w szkole nie masz szans aby coś zostało dla Ciebie ;)

      Usuń
  4. BArdzo ciekawe placuszki, fajny pomysl i pewnie smaczniutkie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno wypróbuję przepis, wyglądają apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).