4 kwietnia 2013

Frittata z łososiem i kiełkami

Po przejrzeniu lodówki postanowiłam wykorzystać łososia z obiadu i przygotowałam pyszną frittatę.
To idealny pomysł na pożywne, szybkie i smaczne śniadanie lub kolację.
  • 1 duże jajko
  • mały kawałek usmażonego łososia (lub wędzonego)
  • 1/3 szklanki dowolnych kiełków 
  • 4-6 łyżek mąki (u mnie gryczana)
  • 3 łyżki mleka/ wody
  • sól, pieprz,  
  • inne przyprawy wg uznania
  • oliwa do smażenia
  1. Jajko rozmieszać, dodać mąkę.
  2. Następnie dodać posiekane kiełki, przyprawy. Mieszać, dodając stopniowo mleko lub wodę.
  3. Na koniec dodać pokrojonego łososia.  
  4. Po połączeniu składników masę wlać na rozgrzaną, lekko naoliwioną patelnię. 
  5. Po przypieczeniu spodu można wstawić na kilka minut do piekarnika (jeśli mamy odpowiednią patelnię) lub przewrócić na drugą stronę i przysmażyć.






” Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl ”

 Kolorowe śniadanie wielkanocne

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).