Po świątecznym obżarstwie nasze żołądki proszą o lżejsze traktowanie.
Pomyślałam więc, że może trochę częściej będę prezentować pomysły na lżejsze śniadania czy przekąski - takie, które szybko przygotujemy w pracy czy w domu.
Pomyślałam więc, że może trochę częściej będę prezentować pomysły na lżejsze śniadania czy przekąski - takie, które szybko przygotujemy w pracy czy w domu.
- 150 g jogurtu jagodowego (lub naturalnego zmiksowanego z łyżeczką miodu i jagodami)
- 20-30 gram płatków pełnoziarnistych (u mnie Fitella Diet)
- garść jagód (świeżych lub mrożonych) lub dżemu jagodowego
Do miseczki wlać jogurt, wsypać płatki i dodać jagody.
Jeśli ktoś nie ma jagód, dobry będzie też dżem jagodowy domowej roboty.
Jeśli ktoś nie ma jagód, dobry będzie też dżem jagodowy domowej roboty.
Dodatkiem do dzisiejszej propozycji są pełnoziarniste płatki z pszenicy bez dodatku cukru Fitella Diet z otrębami pszennymi.
Płatki są bardzo chrupiące, można ich używać zarówno na słodko, jak i słono.
W najbliższych dniach będę
starała się wykorzystać płatki Fitella do
stworzenia ciekawych pomysłów na szybkie i zdrowe śniadania czy
przekąski.
Mam dla Was dobrą informację: już niedługo będzie zorganizowany na blogu konkurs z produktami Fitella :).
uwielbiam jagodowe smaki! i takie desery :)
OdpowiedzUsuńWspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :) Ale jogurt jagodowy zawsze robię sama!
OdpowiedzUsuń