Pomyślałam więc, że może trochę częściej będę prezentować pomysły na lżejsze śniadania czy przekąski - takie, które szybko przygotujemy w pracy czy w domu.
- 150 g jogurtu jagodowego (lub naturalnego zmiksowanego z łyżeczką miodu i jagodami)
- 20-30 gram płatków pełnoziarnistych (u mnie Fitella Diet)
- garść jagód (świeżych lub mrożonych) lub dżemu jagodowego
Do miseczki wlać jogurt, wsypać płatki i dodać jagody.
Jeśli ktoś nie ma jagód, dobry będzie też dżem jagodowy domowej roboty.
Dodatkiem do dzisiejszej propozycji są pełnoziarniste płatki z pszenicy bez dodatku cukru Fitella Diet z otrębami pszennymi.
Jeśli ktoś nie ma jagód, dobry będzie też dżem jagodowy domowej roboty.

Płatki są bardzo chrupiące, można ich używać zarówno na słodko, jak i słono.
W najbliższych dniach będę
starała się wykorzystać płatki Fitella do
stworzenia ciekawych pomysłów na szybkie i zdrowe śniadania czy
przekąski.
Mam dla Was dobrą informację: już niedługo będzie zorganizowany na blogu konkurs z produktami Fitella :).
uwielbiam jagodowe smaki! i takie desery :)
OdpowiedzUsuńWspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :) Ale jogurt jagodowy zawsze robię sama!
OdpowiedzUsuń