3 kwietnia 2013

Deser mocno jagodowy

Po świątecznym obżarstwie nasze żołądki proszą o lżejsze traktowanie. 
Pomyślałam więc, że może trochę częściej bę prezentować pomysły na lżejsze śniadania czy przekąski - takie, które szybko przygotujemy w pracy czy w domu.
  • 150 g jogurtu jagodowego (lub naturalnego zmiksowanego z łyżeczką miodu i jagodami)
  • 20-30 gram płatków pełnoziarnistych (u mnie Fitella Diet)
  • garść jagód (świeżych lub mrożonych) lub dżemu jagodowego
Do miseczki wlać jogurt, wsypać płatki i dodać jagody.
Jeśli ktoś nie ma jagód, dobry będzie też dżem jagodowy domowej roboty.







Dodatkiem do dzisiejszej propozycji są pełnoziarniste płatki z pszenicy bez dodatku cukru Fitella Diet z otrębami pszennymi.
Płatki są bardzo chrupiące, można ich używać zarówno na słodko, jak i słono.
W najbliższych dniach będę starała się wykorzystać płatki Fitella do stworzenia ciekawych pomysłów na szybkie i zdrowe śniadania czy przekąski.

Mam dla Was dobrą informację: już niedługo będzie zorganizowany na blogu konkurs z produktami Fitella :).



 

3 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).