Zdrowe i szybkie muffinki z dodatkiem mąki żytniej razowej oraz musli. Wilgotne i bardzo smaczne. Znikają w ekspresowym tempie...
To dobry pomysł na II śniadanie do pracy, do szkoły lub na wycieczkę.
Składniki na ok.16 sztuk:
Do
jednej miski wsypać suche składniki. W drugiej misce połączyć
jaja, wodę, olej, zgnieciony widelcem banan - masę wlać do suchych składników. Wymieszać niezbyt
dokładnie. Dodać obrane i
pokrojone na spore kawałki jabłka, lekko wymieszać. Przełożyć łyżką
do foremek - każdą wypełnić prawie do pełna. Piec w 180'C przez 25-30 minut, na
złotobrązowy kolor.
To dobry pomysł na II śniadanie do pracy, do szkoły lub na wycieczkę.
Składniki na ok.16 sztuk:
- 200 g musli (u mnie po 2 opak. musli Fitella z aloesem i żurawiną oraz ze śliwką i rodzynkami)
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki cukru/stewii
- szczypta soli
- 2 duże jajka
- 1 banan
- 1/2 szklanki wody/ mleka
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1 olejek waniliowy
- 2 duże jabłka
Domowe muffinki - najlepsze :)
OdpowiedzUsuńmmm wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńmusze wyprobowac przepis:D
OdpowiedzUsuń:) daj znać czy smakowały...
UsuńTakie muffinki sa najlepsze! Robi sie je szybko, smakuja pysznie i jeszcze sa zdrowe:-)
OdpowiedzUsuńi właśnie to w nich lubię :)
Usuń