5 kwietnia 2013

Szybkie śniadanie ze słoika

Pomysł na śniadanie, które możemy przygotować w ciągu kilku chwil. A jeśli chcemy zabrać ze sobą do pracy czy w podróż możemy przygotować je w słoiku.

  • 50 g musli (u mnie musli ze śliwką, rodzynkami i słonecznikiem Fitella)
  • 150 g jogurtu owocowego (lub naturalnego zmiksowanego z owocami)
Płatki układać warstwami naprzemiennie z jogurtem. Deser będzie również dobrze smakować gdy przygotujemy go wieczorem i wstawimy na noc do lodówki (ale wówczas płatki nie będą chrupiące).





Lekkie musli z suszoną śliwką, rodzynkami i słonecznikiem Fitella jest smaczne, zawiera głownie płatki pszenne i musli crunchy. W 100 g zawiera 6,9 g błonnika i 13,5 g cukru; wartość energetyczna to 364 kcal, a 24% opakowania zajmują kawałki owoców i nasion słonecznika. Według mnie mogłoby być więcej musli crunchy, wówczas płatki byłyby jeszcze bardziej chrupiące;).







3 komentarze:

  1. szybko ,prosto i smacznie ;D i jeszcze zdrowo do tego !

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie śniadania :) Bo to dowód, że nawet kiedy nie ma czasu z rana, można zjeść coś zdrowego!

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).