Szybki i słodki deser na ciepło, który jest dobry na śniadanie, przekąskę czy podwieczorek, szczególnie w chłodne dni.
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duże jabłko
- 1 łyżeczka cukru/miodu/stewii
- 2-3 łyżki wody
- 1 łyżka rodzynek
- Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach.
- Wrzucić jabłko do garnka wraz z wodą, cukrem i rodzynkami. Przesmażyć przez kilka minut często mieszając.
- Na koniec dodać ugotowaną kaszę i wymieszać.
- Jeśli lubicie, można dodać też odrobinę cynamonu.
Wczoraj też robiłam jaglaną z jabłkiem :) Pycha!
OdpowiedzUsuńMm musi być pyszne. Za mną dziś chodzi ryż z jabłkami i cynamonem. :)
OdpowiedzUsuńZamiast kaszy, może być ryż:)
Usuńplanowałam podobnie jutro zrobić :)
OdpowiedzUsuńJeżeli smakuje tak jak wygląda to musi być przepyszne :) Jutro będę miała może trochę więcej czasu to postaram się coś takiego przygotować dla moich maluchów :)
OdpowiedzUsuńZachęcam, dzieciom powinno smakować. Ja bym twierdziła, że smakuje lepiej niż wygląda (trudno fotografować różnego rodzaju "papki") ;)
UsuńDzięki za inspirację na pyszne drugie śniadanie. Zerknij na moją wersję:) Pozdrawiam Iwona
OdpowiedzUsuńhttp://strefaulubiona.blogspot.com/2013/10/kaszka-jaglana-z-duszonym-jabkiem-i.html
Szybki, tani i prosty do wykonania przepis :) Dodaję do akcji i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBArdzo dobry pomysł zastąpienia ryżu z jabłkami i cynamonem właśnie kaszą jaglaną! Dzięki! Często gotowałam tą kaszę do rosołu, tez się sprawdza:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, że przepis się spodobał :) Pozdrawiam:)
UsuńDeser genialny! Właśnie zrobiłam (a nie często wdrażam przepisy kulinarne z internetu w życie)! Moja rodzinka zachwycona! :) Opiszę to na blogu:) Buziaki wielkie przesyłam!
UsuńAleż miło to przeczytać, szczególnie, że nawet rodzinka go polubiła:) Bardzo się cieszę, że moja praca komuś się przydaje, a z eksperymentów czasami wychodzą bardzo smaczne dania:) Dziękuję, że podzieliłaś się opinią :) Pozdrawiam gorąco!
UsuńWłaśnie zrobiłam ponownie z dodatkiem brzoskwini i śliwki :-) Do tej pory zajadaliśmy na ciepło. A czy zjadliwe będzie zimne?
UsuńNa zimno też będzie dobre, choć wszystko zależy od upodobań ;).
UsuńDzięki bardzo! Bo przyznam, że dziś zrobiłam spoooro :-) I nie damy opchnąć wszystkiego dziś :) Pozdrawiam!
UsuńNa słodko kasza smakuje jeszcze lepiej
OdpowiedzUsuńTak, jest pyszna :)
Usuń