Ostatnia wersja powstała, gdy mięso i część warzyw użyłam do pasztetu, a resztę warzyw dodałam do rosołu i zmiksowałam. Taka wersja rosołu smakuje mojemu synkowi najbardziej i zawsze prosi o dokładkę ;).
Każdy z domowników ma inne upodobania, dlatego każdy dodaje do bazy rosołowej ulubione dodatki (np. tortellini z mięsem, makaron, mięso).
- Ugotuj tradycyjny rosół (ja nastawiam na noc w wolnowarze).
- Po ugotowaniu, wszystkie ugotowane warzywa (marchew, seler, pietruszka) i świeżą natkę pietruszki przełóż do blendera, zalej szklanką rosołu i dokładnie zmiksuj. Im więcej warzyw, tym bardziej gęsta będzie zupa.
- Mięso oddziel od kości. Jeśli chcesz, możesz je również zmiksować (np. dla dzieci, które lubią zupy krem) lub zrobić pasztet.
- Dodaj dowolne dodatki według uznania (np. makaron ryżowy, tortellini) lub zjedz bez dodatków, tylko z natką pietruszki.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Idealna na chłody! :)
OdpowiedzUsuń