12 sierpnia 2012

Nuggetsy pikantne z kurczaka


Pomysł na szybki obiad z wykorzystaniem piersi kurczaka. Test produktu Prymat.


  • 400g piersi kurczaka
  • Nugettsy pikantne Prymat
  • 1/2 szkl. wody
  • olej
Kurczaka pokroić w kostkę. Zawartość torebki wymieszać z wodą i w powstałym cieście obtaczać kawałki kurczaka. Smażyć na rozgrzanym oleju tak, aby mięso było zanurzone w oleju do połowy.




Nuggetsy pikantne to danie wymyślone przez profesora na Uniwersytecie w Cornell w latach 50. ubiegłego wieku. Szybko zrobiły furorę na całym świecie, stając się synonimem szybkiego, ale także pysznego jedzenia. Doskonały pomysł na przyrządzanie kurczaka.
Opakowanie 90g
Opinia: Nuggetsy wyszły smaczne i pikantne, ciekawie prezentują się na talerzu. Można je podać na obiad, czy jako przekąskę, na imprezę lub grilla - koniecznie z jakimś sosem, sałatką czy ketchupem. Minusem jest to, że smażenie ich (wg. instrukcji) w dosyć dużej warstwie oleju sprawia, iż jest to produkt dosyć kaloryczny. Mimo wszystko polecam spróbować.

3 komentarze:

  1. Robiłam ostatnio, bardzo je lubię

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nigdy wcześniej nie robiłam, ale uważam, że warto próbować wciąż nowych smaków;)

      Usuń
  2. a ja miałam chyba z Kamisa i właśnie dziś wyrzuciłam przeterminowane opakowanie...

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).