8 sierpnia 2012

Zupa pieczarkowa z makaronem

Gdy na zrobienie obiadu mamy mało czasu, można czasem wykorzystać zupę z paczki oraz dodać makaron. Będzie jeszcze szybciej, jeśli mamy makaron z wczorajszego obiadu, wtedy  przygotowanie zajmie nam 10 minut ;).

  • 200 g włoszczyzny paski
  • zupa pieczarkowa (u mnie Prymat)
  • siekana natka pietruszki
  • 1,5 szkl. ugotowanego makaronu
  • pieprz 
Do gotującego się 1litra wody dodać włoszczyznę. Po kilku minutach zupę z paczki wymieszać w malej ilości zimnej wody i wlać do garnka, gotować 5 minut. Dodać ugotowany wcześniej makaron i natkę pietruszki. Przyprawić. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).