Miłość do cukinii pozostała mi do dziś :), można to zresztą zauważyć na blogu (jest z nią bardzo dużo przepisów).
- 1 duża cukinia
- 2 cebule
- 4 cienkie kiełbaski
- 300g włoszczyzny w paskach lub 3 marchewki
- kilka łyżek koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej
- Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na patelni, dodać pokrojone w plasterki kiełbaski, smażyć ok. 5 minut.
- Następnie przełożyć wszystko do garnka, dodać włoszczyznę, przyprawy, trochę wody oraz obraną i pokrojoną w kostkę cukinię.
- Wymieszać i gotować ok. 5 minut.
- Dodać koncentrat pomidorowy i gotować przez kolejne 10-15 minut, na małym ogniu, do miękkości warzyw.
- Na sam koniec dodać siekaną natkę pietruszki.
wygląda wybornie i podejrzewam że tak smakuje,uwielbiam dania z cukinii i kupuję ją zawsze w Lidlu taka młodziutka idealna do nadziewania.
OdpowiedzUsuń