Danie szybkie w przygotowaniu, pikantne i smaczne.
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, następnie dodać warzywa i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i kilka łyżek wody. Smażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem, np. jaśminowym.
Ryż jaśminowy bardzo dobrze komponuje się z potrawami ostrymi, azjatyckimi. Ziarna po ugotowaniu nie otwierają się i pozostają sypkie.
- 400 g piersi kurczaka
- 450 g mrożonki warzyw chińskich
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- przyprawa do potraw chińskich
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pikantnego sosu
- olej do smażenia
- 200 g ryżu (u mnie jaśminowy Britta)
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, następnie dodać warzywa i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i kilka łyżek wody. Smażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem, np. jaśminowym.
Ryż jaśminowy bardzo dobrze komponuje się z potrawami ostrymi, azjatyckimi. Ziarna po ugotowaniu nie otwierają się i pozostają sypkie.
A na ile osób to przewidziane?
OdpowiedzUsuńNa 4 osoby, ale oczywiście wszystko zależy od apetytu;)
Usuń