16 sierpnia 2012

Dorsz w chrupiącej panierce

Zorganizowanie akcji kulinarnej zobowiązuje ;) przedstawiam więc kolejny pomysł na rybę, tym razem w chrupiącej panierce. Przepis prosty i szybki.


  • dorsz
  • jajko
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Rybę pokroić na  kawałki, jajko wymieszać z przyprawami. Obtaczać rybę w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką z białej kapusty i ziemniakami.

2 komentarze:

  1. Sprawdziłem pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowało:) Ja też lubię tak przyrządzonego dorsza:)

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).