Kompot z jabłek kojarzy się z wakacjami, z dzieciństwem. W upalne dni najlepszy jest schłodzony z kostkami lodu. Samo zdrowie.
8 jabłek
3/4 szkl. czerwonych porzeczek
2 litry wody
6-8 łyżek cukru
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Następnie kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka. Do jabłek dodajemy wodę, porzeczki i cukier. Gotujemy około 15 minut.
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).