Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników. Danie wyszło dobre, jednak dla mnie odrobinę za słodkie, ponieważ lubię bardziej pikantne smaki.
- 250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
- 70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
- 2 jajka
- garść kiełków
- 2 łyżki oleju
- 150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)
Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.
mniam mniam :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jedzonka:) pychota
OdpowiedzUsuńPysznie :) Dzięki za udział w akcji ;)
OdpowiedzUsuń