Zmora większości dzieci ;).
Warto ją spożywać ze względu na sporą zawartość żelaza.
- 400-500 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 3 łyżki mąki
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól, pieprz
- 4-5 łyżek oleju
Wątróbkę umyć, odsączyć, obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę lub pół plastry cebulę. Dusić wszystko pod
przykryciem, aż cebula będzie zeszklona. Pod koniec duszenia przyprawić solą, pieprzem i
odrobiną majeranku.
Idealne danie dla studenta :)
OdpowiedzUsuń-szybko i łatwo się robi
-żelazo
-taniaaa
Uwielbiam wątróbkę! Ale tylko wieprzową... bo drobiowa niestety mi nie smakuje.
Dokładnie:) Można użyć dowolnego rodzaju wątróbkę, którą lubimy:)
UsuńBardzo lubie watrobki, ale nigdy nie probowalam z majerankiem.
OdpowiedzUsuń