4 listopada 2013

Oszczędna sałatka ziemniaczana z jajkami i koperkiem

Oszczędna sałatka ziemniaczana z koperkiem
Prosta i oszczędna sałatka z ziemniaków, z dodatkiem koperku, jajek i ogórków kiszonych. Sycąca i smaczna.  Aby była mniej kaloryczna, część majonezu można zastąpić jogurtem naturalnym.


  • 8 ugotowanych ziemniaków w mundurkach 
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 szklanki posiekanego koperku
  • 1 czerwona cebula
  • 2 duże ogórki kiszone
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 słoik majonezu (ok. 400 ml)
  • sól, pieprz
  1. Ziemniaki, jajka, cebulę oraz ogórki obrać i pokroić w kostkę. 
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  3. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, sól, pieprz.
  4. Delikatnie wymieszać.




2 komentarze:

  1. oszczędna, ale smak zapowiada się bosko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha. Ja ze swojej strony w tanim i smacznym klimacie mogę polecić sałatkę: ziemniaki, ogorek swiezy, ogórek konserwowy, wszystko zalane sosem czosnkowym (majonez, jogurt, czonsek) PYCHA ::)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).