- 100 g soczewicy zielonej
- 100 g soczewicy czerwonej
- 100 g ryżu brązowego
- 1 cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki suszonej włoszczyzny lub 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę dowolnych świeżych warzyw (np. marchew, pietruszka, papryka)
- curry, papryka słodka
- sól, pieprz
- oliwa do smażenia
Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę.
Do garnka wlać 4 porcje wody (z odmierzonego poziomu mieszanki), dodać soczewicę i ryż oraz wszystkie pozostałe składniki. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 30 minut.
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńpychota! i jeszcze rozgrzewająca ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taie zupki ';D
OdpowiedzUsuń