Znacie wersję na serkach homogenizowanych lub na kruchym spodzie.
Tym razem wersja z sera w wiaderku, z warstwą białek i kruszonki. Polecam!
ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 125g masła
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 budyń śmietankowy suchy
- 200 g cukru pudru
- 3 żółtka
- białka z 5 jaj
- 1 kisiel cytrynowy
- 100 g wiórków kokosowych
- 50 g cukru pudru
- 60 g masła
- Ciasto zagnieć, rozwałkuj i wyłóż na spód blachy (wyłożonej papierem do pieczenia).
- Wymieszaj dobrze składniki masy serowej i wyłóż na ciasto.
- Białka ubij na sztywno, pod koniec dosypując kisiel.
- Wyłóż białka na masę serową, a wierzch posyp kruszonką.
- Piecz na złoty kolor w 180'C przez ok. 45-50 minut.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Przepis zapisany, na zabawę sylwestrową będzie idealny :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń