Idealna na grilla, imprezę, czy kolację. Przepis od mojej Mamy. Zachęcam do wypróbowania.
- 3-4 pomidory
- 1 ser feta w kostce
- 150ml naturalnego jogurtu
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
- Ser feta schłodzić przez ok. 15 minut zamrażalniku.
- Pomidory pokroić w plastry grubości ok 1cm i ułożyć na dużym półmisku jeden obok drugiego.
- Do miski wlać jogurt, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz i wymieszać.
- Zetrzeć pół sera na tarce z dużymi oczkami, zmieszać z jogurtem i polać pomidory.
- Pozostałą połowę sera zetrzeć bezpośrednio na półmisek.
Radzę łakomczuchom zachować umiar w jedzeniu tych pomidorków :) Strasznie wciągająca przekąska :)
OdpowiedzUsuńAle nie jest kaloryczna, więc śmiało można nakładać sobie dokładkę;)
Usuń