27 sierpnia 2012

Pomidory pod białą pierzynką

Pomidory pod białą pierzynką
Propozycja na szybką przekąskę z pomidorów. Robi się szybko i szybko też znika z talerza ;).  
Idealna na grilla, imprezę, czy kolację. Przepis od mojej Mamy. Zachęcam do wypróbowania.

  • 3-4 pomidory
  • 1 ser feta w kostce
  • 150ml naturalnego jogurtu
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz
  1. Ser feta schłodzić przez ok. 15 minut zamrażalniku. 
  2. Pomidory pokroić w plastry grubości ok 1cm i ułożyć na dużym półmisku jeden obok drugiego. 
  3. Do miski wlać jogurt, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz i wymieszać. 
  4. Zetrzeć pół sera na tarce z dużymi oczkami, zmieszać z jogurtem i polać pomidory. 
  5. Pozostałą połowę sera zetrzeć bezpośrednio na półmisek.

2 komentarze:

  1. Radzę łakomczuchom zachować umiar w jedzeniu tych pomidorków :) Strasznie wciągająca przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale nie jest kaloryczna, więc śmiało można nakładać sobie dokładkę;)

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).