- 2 jajka
- 2-3 plastry wędliny drobiowej
- 2 łyżki Majonezu dekoracyjnego Winiary
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki lub koperku
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobna kostkę.
Wędlinę również pokroić w drobną kostkę.
Do miseczki wrzucić jajka i wędlinę, dodać majonez (w ilości według uznania). Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszać.
Przed podaniem można posypać siekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Najlepiej smakuje na ciemnym domowym pieczywie.
Pychotka, lubię kiedy kanapki nie są nudne :D Zapraszzam do mnie, u mnie też coś śniadaniowego lub kolacyjnego :)
OdpowiedzUsuńI już wiem co dzisiaj podam na kolację.
OdpowiedzUsuńO kurcze, nie wiem, czy odważyłabym się zrobić wytrawne te placki owsiane. Może kiedys spórbuję :D
OdpowiedzUsuń